Op zoek naar schotse herdershond?

 
schotse herdershond
Schotse Collie of Schotse Herdershond Huistijger.
Volgens de liefhebbers van het ras is de Schotse Collie of Schotse Herdershond zowel de trouwe hond zoals die op het filmdoek in de gedaante van Lassie wordt voorgesteld, als de uitstekende bewaker die vroeger de schapen in Schotland begeleidde en ook op het huis paste.
boomstamtafel
Schotse Herdershond Informatie De kenmerken van een Collie.
De Schotse herdershond, ookwel Collie genoemd, is vriendelijk, aanhankelijk en gevoelig, bekend van de tv show Lassie maar Collie pups zijn niet vanaf geboorte al volledig getraind en klaar om Timmy te redden. Er zijn twee soorten Schotse herdershonden. De meest voorkomende is de Rough Collie langharige schotse herdershond, de klassieke Lassie, met een lange vacht.
miele
Collie Pedigree.
De Collie verscheen voor het eerst langs de grens tussen Noord-Engeland en Schotland en men denkt dat hij vele jaren eerder door de Romeinen werd meegebracht. De naam Collie stamt waarschijnlijk van het word coally, omdat de vroegere Collies overwegend zwart en wit waren.
kapper
Over ons Houbenslochcastle.nl.
We zijn niet alleen voor de Schotse herdershond gevallen, maar ook voor de Schotse Hooglanden. En dat is precies de reden waarom we onze collies en de nesten die bij ons geboren worden vernoemen naar een loch in de Highlands.
heb ik een psycholoog nodig test
Welkom www.ofcompenyentreasures.nl.
In 2007 heb ik mijn kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer, ben ik lid van de Nederlandse Collie Club NCC en de VBSH. De Schotse Herdershond. De schotse herdershond of collie is een engels ras en een echte gezinshond, leergierig en sociaal in de omgang.
goedkoop pennen bedrukken
Schotse Herdershond is wereldbekend door de televisiereeks Lassie.
De langharige collie heeft een lange zijden vacht met een dikke ondervacht, volle staart met vaak een zwarte vlek bovenaan in het midden van de staart met een witte punt aan het eind van de staart. De Schotse herdershond kent officieel 3 kleurvariëteiten.
nilfisk
Collies.
In Nederland wordt de hond ook wel Schotse Herdershond genoemd. Naast de langharige variant, de Rough Collie, komt ook een kortharige, de Smooth Collie, voor. Van beide variteiten is de langharige het bekendst. Een kenmerk van beide varianten is de lange voorsnuit.
vloerkleed
bol.com Bullyland Schotse Herdershond Lassie, Bullyland Speelgoed.
Klantenservice Ontdek het nu. Communiecadeaus Buiten sporten Voordelig buitenspeelgoed Bol.com voor de zaak Elektronica Deals. terug naar homepage. Bullyland Schotse Herdershond Lassie. Schrijf een review. E-mail deze pagina. Deze Collie Lassie ken je vast nog wel van de gelijknamige film!
Cilinderslot
Collie kopen.
De vereniging heeft een lopend lidmaatschap bij de Vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in ons land en is een erkende rasvereniging voor de Schots Herdershond. De Vereniging zet zich in voor het in stand houden en het verbeteren van de Schotse Collie.
kassa kopen
Rasbeschrijving.
De Schotse Herdershond korthaar, ofwel Korthaar Collie genoemd, is een herdershond die van oorsprong uit het grensgebied tussen Engeland en Schotland komt. Dit grensgebied wordt ook wel de Border genoemd. De Schotse Herder korthaar is oorspronkelijk gefokt om lange afstanden achter het vee af te leggen als het vee van het ene dorp naar het andere dorp of naar de markt gebracht moest worden.
handgrepen kast
Vind schotse collie in Honden Herdershonden en Veedrijvers op Marktplaats.nl.
Schotse collie mooie pup met FCI stamboom CEA DM MDR1 PRA. Schotse collie pup amerikaanse lijnen engels lijnen, met fci stamboom onze stambomen zijn geaccepteerd bij raad van beheer we hebben mooie collie pups beschikbaar! Op 11 märz geboren zijn prachtige schotse collie pups.
student
Schotse Herdershond Langhaar.
Schotse Herdershond Langhaar. Herdershonden en veedrijvers. Schotse Herdershond Langhaar. Schotse Herdershond, langhaar en korthaar. Reu: 56-61 cm. Teef: 51-56 cm. Historie en gebruiksdoel. Deze geharde, uit Schotland afkomstige herdershond had vroeger een duidelijke taak; het hoeden en drijven van schapen.

Contacteer ons